Skip to content Skip to footer
OVER ONS

het eendje

Wanneer je een item van Via Appia 92 kleding draagt, hoor je vaak: “hee dat is dat merk met dat eendje!” Maar waar komt dat eendje nou vandaan?
Ik ben 2 jaar geleden in mijn eendje gaan reizen naar Zuid- Oost Azië. Weetjewel zo een reis naar Vietnam en Thailand die iedereen doet en waar je jezelf dan echt leert kennen enzo ; ).
Na 1 week heb ik twee Duitse boys ontmoet, Vincent en Alex, met wie ik 2 maanden door ben gaan reizen.
Op een van onze laatste dagen zijn wij naar een duck stop gegaan in Phong Nha (zie foto).
Hier komt het logo vandaan. Het eendje met het Vietnamese hoedje! Ik had het eerst voor de grap op een paar t shirts gezet die ik aan wat vrienden had gegeven, maar merkte dat er steeds meer vraag naar kwam en mensen het logo heel leuk vonden. Toen ik doorhad dat het misschien wel iets serieus kon worden, heb ik een website laten maken door een maatje en een Instagram account aangemaakt. Tot mijn eigen verbazing gingen de verkopen via de website erg snel en werd Via Appia 92 een steeds bekendere naam onder de jongeren en studenten.

via appia 92

Mijn pa had vroeger een eigen bedrijf. Dit bedrijf heette Via Appia. Hij heeft dit in 1992 opgericht, vandaar de “92” . Helaas is dit bedrijf een aantal jaar geleden failliet gegaan. Ik was al een tijdje bezig met het opzetten van een eigen merk en was aan het nadenken over een naam toen ik dacht: is het niet heel vet om onder dezelfde naam als mn pa verder te gaan om de naam een nieuw leven in te blazen. hiernaast zie je mijn pa ( de echte Mr Via Appia) en mij samen.

Naast dat het een harde naam is die gewoon goed klinkt, heeft het ook nog eens een betekenis! De Via Appia is namelijk een van de belangrijkste oude Romeinse wegen. Voor de rest heeft deze weg nog heel veel geschiedenis maar hier gaan we je niet mee lastigvallen. Wel weer een leuk weetje zo op de dinsdagochtend.

Toekomstplan VIA APPIA 92

Onze super gave website is al een tijdje offline. Jullie maakten je natuurlijk enorme zorgen om wat er aan de hand was met Via Appia en waren al aan het huilen omdat we zogenaamd gestopt waren. NOT! We zijn weer back en natuurlijk beter dan ooit. We waren namelijk klaar dat er zoveel pakketjes kwijtraakten en dat we veel moeders aan de lijn kregen met de vraag waar het pakketje voor hun zoon bleef (hoi Liesbeth). Ook vinden het ook veel leuker om jullie in het echt te zien ipv alleen een mailjte krijgen met “Je bestelling is gelukt”. dat klinkt zo afstandelijk. zo zijn we toch niet! 

Daarom hebben we besloten om de website nog maar heel af en toe te gebruiken, voor aankondigingen en heel af en toe een nieuwe drop ( de eerste nieuwe drop komt er al aan: 24 en 25 oktober zal de website voor 2 dagen online gaan! Hierna zal het niet meer mogelijk zijn om via de website Via Appia te bestellen. 

Wat we wel gaan doen zijn meer Pop Ups en evenementen! De eerste Pop up staat al gepland: 25 en 26 November in Rotterdam. Hier kunnen jullie eindelijk weer nieuwe shit van Via Appia halen en je klasgenoten, danslerares, groenteboer en lokale slager mee jaloers maken. Je zal door het jaar heen namelijk maar een paar mogelijkheden hebben om Via Appia te kopen. Alleen op specifieke momenten door het jaar heen zal het mogelijk zijn wat te halen. Dus zet het maar alvast in de agenda: 25 en 26 november! 

Mochten er nog vragen zijn, stuur ff een mailtje naar mn wiskunde docent Peter; peterlovesmandarijnen@hotmail.com

Groetjes